Kopke Port 2018 – gesloten

Voorverkoop Port Kopke
Vintage 2018, ‘Quinta São Luiz’

Normale verkoopprijs per fles € 59,95

Voorverkoop per fles € 42,95

In originele houten kist met 6 flessen,
€ 39,95 per fles

Forse korting
Voorverkoop wil zeggen dat u al wijnen koopt voordat u ze geleverd krijgt. De grote chateaux in Bordeaux zijn hier ooit mee begonnen om vlak na de oogst hun wijnen aan te bieden aan de consument met forse kortingen ten opzichte van de prijzen die betaald moesten worden als de wijn eenmaal gebotteld was.

Scherpe prijs
Ook Vintage (= oogstjaar) Port wordt op deze manier aangeboden. Het mes snijdt aan twee kanten: de wijnboer weet al in een vroeg stadium dat zijn wijn verkocht en betaald is, en de consument verzekert zich van een soms schaarse wijn tegen een scherpere prijs. Vintage 2018 is een kleine oogst en daardoor beperkt beschikbaar. Het oogstjaar 2017 bijvoorbeeld leverde maar een kleine 7.000 flessen op.

Vintage port
is het topproduct uit de Portugese Douro-vallei. Alleen de beste oogstjaren worden tot vintage port verklaard; gemiddeld slechts drie keer per tien jaar. Vintage ports worden tussen het tweede en derde jaar na de oogst ongefilterd gebotteld. Daardoor vormt zich in de loop der tijd een vrij grote hoeveelheid depot (droesem) in de fles. Voordat u de port gaat drinken is het aan te bevelen te decanteren. De top vintage-ports zijn gemakkelijk 30 jaar of langer houdbaar.

Proefnotitie door Kopke
Mooie diep paarse kleur en een prachtige, fluweelzachte smaak met mooie donkere fruit tonen.
Drink deze Kopke Vintage Port jong of na 10 jaar. 

Tot 30 mei kunt u telefonisch, via e-mail of in de winkel reserveren en u krijgt de port in september 2020 geleverd.

Print Friendly, PDF & Email