Voorverkoop 2019 Châteauneuf-du-Pape en meer …

Voorverkoop oogstjaar 2019 Château de Beaucastel van Famille Perrin 

De jaarlijkse proeverij van het fameuze Château de Beaucastel in het Franse Courthézon, vlakbij Châteauneuf-du-Pape, is in verband met COVID-19 vervangen door een proeverij in de Sauter-vestiging in Bussum. Begin juli vindt daar onder begeleiding van Matthieu Perrin – hij is via livestream ‘aanwezig’ – de verplaatste proeverij plaats. Een uitstekende oplossing die helemaal past bij het huidige tijdsbestek.

Zonder uitzondering is het bij elke wijn meteen raak: expressief en verleidelijk. Uitnodigend in de neus, rijp en gul in de aanzet – maar niet te overdonderend, smaakintensief en spannend, en zachte en mooi verpakte tannines met precies de juiste frisheid. De lengte van de afdronk is galmend en onweerstaanbaar. Alles is perfect in balans.

De wijnen zijn nog jong maar nu al een heerlijk glas. En het bewaarpotentieel is onverminderd goed. Dat lijkt de laatste jaren eerder regel dan uitzondering want ook 2019 heeft een groot bewaarpotentieel. Of dit oogstjaar inderdaad, zoals Matthieu beweert, een van de beste jaren is die sinds lange tijd geproduceerd zijn, zal de toekomst uitwijzen.

In de bijgevoegde brochure leest u meer over Château de Beaucastel, hun aanpak in de zuidelijke Rhône en vindt u de proefnotities. Voor het eerst licht Matthieu elke wijn door middel van een videobericht toe. U vindt deze videoberichten op de website van Sauter op de pagina’s van Château de Beaucastel en Famille Perrin. Naar beide pagina’s is een link opgenomen in de ‘banner’ bovenaan de homepage.

Vorig jaar is gestart om in september de wijnen ‘en primeur’ aan te bieden – voorheen was dat januari. Hiermee lopen we in de pas met de campagne en de wens van de familie Perrin. Het gaat er namelijk steeds meer naartoe dat de beschikbare hoeveelheden in deze fase worden verdeeld en er te zijner tijd nog weinig tot zeer weinig te koop is. Met alle prijseffecten van dien. ‘En primeur’, oftewel in de voorverkoop uw reservering plaatsen, is en blijft voor deze wijnen zinvol. Sterker nog, het zal in de toekomst een van de weinige mogelijkheden zijn om deze wijnen tegen een acceptabele prijs te kopen.

Om er zeker van te zijn dat ik aan uw vraag en wensen kan voldoen, graag uw eventuele bestelling telefonisch 026 – 363 46 55, WhatsApp 06 – 245 91 389, per e-mail info@sauterwijnenvelp.nl aan mij door te geven of lever het bestelformulier in bij de winkel.

BESTELFORMULIER

Toelichting Matthieu Perrin op diverse wijnen

Château de Beaucastel 2019  – Châteauneuf-du-Pape AOC

Clos des Tourelles 2019 – Gigondas AOC

Print Friendly, PDF & Email