Wijnreis #1 – Lago di Garda

Het Lago di Garda, het Gardameer, is grootste meer van Italië, aan de voet van de Alpen, en is dé locatie voor onvergetelijke vakanties én memorabele wijnen.

Van de uiterste frisse, fruitige en mousserende prosecco tot de ultra krachtige en rijke Amarones, u heeft ze vast wel eens gedronken. Maar er is meer. Rondom het Gardameer zijn tal van wat minder bekende wijnen die toch alle aandacht verdienen. Zoals de Bardolino Chiaretto DOC, een perfecte rosé die Italianen lichtrode wijn noemen. Want dat betekent Chiaretto eigenlijk.

En wat te denken van witte Soave DOC? Nog maar zo’n 20 jaar geleden middle of the road tafelwijntjes; dun en veel te droog. Tegenwoordig zijn het krachtige kwaliteitswijnen. Een omweg waard.

Zo kent iedereen wel de Ripasso en Amarone uit Valpolicella. Beide wijnen zijn ontwikkeld om de toch wel anonieme Valpolicella meer kwaliteit en diepgang te geven; uitstekend gelukt, overigens. Maar toen kwam de inhaalslag van Valpolicella DOC. Meer structuur en een stuk complexer, het zijn vandaag de dag volwassen wijnen geworden die prima op deze wijnreis thuishoren.

 

Print Friendly, PDF & Email