Nieuwe oogst: Domaine Tempier Rosé 2019 Bandol AOP

Misschien wel de beste rosé ter wereld

Gemaakt van 50% Mourvèdre, 28% Grenache, 20% Cinsault en 2% Carignan die groeien aan wijnstokken van gemiddeld 20 jaar oud. Met uiterste zorg handmatig geplukt en druif voor druif geselecteerd om te vergisten tot de moeder aller rosés.

Domaine Tempier produceert jaarlijks zo’n 120.000 flessen wijn: 68% rood, 29% rosé en 3% wit. Voor rosé betekent dat dus een kleine 35.000 flessen …

Deze prachtige rosé rijpt zes tot acht maanden in betonnen cuves. Vandaar dat zij pas begin mei beschikbaar is. Op 12 mei komen de eerste dozen bij Peter binnen en nog diezelfde dag loopt de eerste, uiterst tevreden klant met zijn buit van twaalf flessen de winkel uit. Peter heeft een lijst met klanten die jaar in jaar uit de nieuwe oogst van deze super rosé niet willen missen; zij worden direct op de hoogte gesteld.

Gelukkig is er nog genoeg op voorraad maar wacht niet te lang want er zijn veel kapers op de kust.

U kunt de rosé van Tempier trouwens prima bewaren want op fles ontwikkelt zij zich heel goed. De frisse aroma’s van kruisbessen, limoen en kruidigheid met fijne harstonen maken dan plaats voor een perfecte rijpheid, te herkennen aan gekonfijte citrus, meloen en rozenblaadjes. 

Op ruim 50 kilometer ten oosten van Marseille
ligt de AOP Bandol: het domein van Tempier

Print Friendly, PDF & Email